Loopbaancoaching

Heb je het gevoel dat je niet zoveel energie krijgt van wat je doet? Weet je ook nog niet ‘wat je later worden wilt’? Of het gevoel dat er té veel te kiezen is in het leven? Of moet je misschien wel op zoek naar ander werk vanwege een reorganisatie of ziekte?  Allemaal aanleidingen om te onderzoeken wat je kan en wilt in werk. Een loopbaancoachtraject is dé manier om antwoorden te krijgen.

In een aantal gesprekken help ik om je bewust te worden van je talenten en kwaliteiten. En, nog belangrijker, van wat je drijft en voldoening geeft. Waar krijg je echt plezier en energie van in werk? En welke praktische mogelijkheden zijn er? Wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt en hoe vergroot je die? Ik stimuleer je om hobbels op de weg te overkomen en echt stappen te nemen.

Opbouw

In grote lijnen is een coachtraject als volgt opgebouwd. 

Intakegesprek/ Gesprek 1; kennismaking en verkennen centrale coachvraag, bespreken waar sta je nu? 

Gesprek 2: Biografie: hoe is je levensloop tot nu toe? Welke talenten en thema’s komen daaruit voort; kwaliteiten en valkuilen

Gesprek 3: Wat drijft je, wat geeft voldoening en zin? Ontdekken wat in de kern écht belangrijk is. Welk soort werk of beroepsrichtingen zijn aantrekkelijk?

Gesprek 4: Waar wil je naartoe? Wat wil en kan je allemaal; verkennen droomberoepen en/ of ontwikkelrichting.

Gesprek 5: Onderzoeken overkomen van belemmeringen

Gesprek 6: Praktisch onderzoek doen naar vervolgstappen, beroepen en/ of opleidingen, plan van aanpak opstellen

Gesprek 7: Concretiseren doelen voor de korte en lange termijn en te nemen stappen om naar je gedroomde werksituatie te komen, arbeidsmarktbenadering (solliciteren, netwerken)

Natuurlijk is het mogelijk om meer aandacht aan een bepaalde stap of onderwerp te besteden. Geen coachtraject is natuurlijk hetzelfde. In het eerste gesprek maar ook in de loop van het traject kijken we naar wat er relevant is om tot het coachdoel te komen.

Duur gesprekken: 1,5 uur

Locatie

op coachlocatie in Leiden, of op Zoom/ Jitsi/ Teams wanneer dit qua corona of reisafstand wenselijk is.